tiistai 29. marraskuuta 2016

Ensimmäisestä toiseen kurssiin!

Meidän enismmäinen kurssi on jo käyty ja toinen nyt lopuillaan, joten eiköhän alkaisi oleen hyvä aika tännekkin jotain päivitellä!
Ihan näin ensimmäiseksi hieman ensimmäisestä kurssista viestinnällä.

 Ensimmäiseen kurssiin sisältyi paljon teoriaa, sillä meidät ns. perehdytettiin viestinnän maailmaan. Joten tuoleilla on pyöritty tunnilla ja ehkä hieman vaikeuksia hereillä pysymiseen on ollut. Mutta, kun teoria oli käyty niin päästiin jo tekemään muutamia tehtäviä. Töinä oli esimerkiksi tehdä mielipide kirjoitus, jostakin uutisesta ja pääsimme myös haastaattelun parissa tutustumaan muihin viestintäläisiin ja tekemään täten kuvauksen kyseisestä henkilöstä. Näitä haasatteluja pääsee muutaman lukaisemaan Sammon keskuslukion sivuilta, viestinnän puolelta. Tuossa on minun tekemä haastattelu myös ensimmäistä vuosikurssia käyvästä Annikasta. 
Perehdytyskurssilla päädyimme myös tekemään elokuva-,sekä  kuva-analyysin. Opimme myös ensimmäisellä kurssilla jo hieman kuvan muokkaus taitoja. Oikeastaan vain alkeita.
 Toisella kursilla sitten, mikä minulla on siis valokuvaus- kurssi, niin tällä kurssilla olemme jo oikeastaan oppineet ihan hyvin muokkamaan erilaisa kuvia.
 Valokuvaus- kurssin pääaiheena on tehdä oma portfolio, joka sisältää erilaisia kuvia. Meidän yksi aiheistamme on esimerkiksi ''valkoista valkoisella'' eli kuvan tarkoituksen on säätää valkotasapaino niin ettei kuvassa olisi kellertävyyttä tai sinertävyyttä. Mutta jos jompaa kumpaa sitten on niin kuvan muokkaus ohjelmalla nuo huolet häviää.  Näin saamme tehtyä oikeastaan valkoista valkoisella kuvan niin kuin sen pitäisikin olla eli kuva sisältää siis ainoastaan valkoisia asioita valkoisella pohjalla ja kun kuvaa katsoo, niin sen pitäisi melkein näyttää, jopa mustavalkoiselta. Muitakin kuvien aiheita oli paljon, kuten vastavalokuva, printtikuva, syksyn värit, henkilökuva, omakuva, pintoja ja muotoja, jotka sisälsi erilaisia osa-alueita(arkkitehtoinen kohde,dekoratiivinen kuva, sekä maalauksellinen kuva). Vielä lisäksi kuva, mikä sisälsi kokokuvan,lähikuvan ja erikoislähikuvan. 
Pintoja ja muotoja (Dekoratiivinen kuva)

 (Vastavalokuva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti